Yazılımcının en büyük yardımcısı kullandığı IDE dir.Yazdığı kodların otomatik olarak düzene sokulması, kod yazarken otomatik kod tamamlama,versiyon takip sistemleri ile çalışma kolaylığı sağlama gibi bir çok yardımcı özeliğe yazılımcılar IDE kullanarak kavuşur.
IDE lerin en önemli özelliği otomatik kod tamamlama özelliğidir. Örneğin foreach döngüsü oluşturacağınız zaman for yazdığınızda IDE size otomatik olarak yazdığınız harflere göre kullanılabilir kodları listeleyecek siz de arasından yazmak istediğiniz kodu seçip hızlı bir şekilde yazmaya devam edeceksiniz.
Kullanacağınız fonksiyonun alacağı parametrelerin ne olduğunu, türlerini size otomatik olarak göstererek parametreleri öğrenmek için fonksiyonun tanımlamasına dönüp bakmaktan sizi kurtarır.
Laravel gibi gelişmiş frameworklerde bu özellik tam olarak istendiği gibi çalışmayabiliyor. Örneğin yönlendirmeleri kontrol etmek için kullanılan Route sınıfını yazarken kod tamamlama özelliğini kullandığımızda sınıfın tam yolunu kullanarak kodlara ekliyor oysaki doğru çalışabilmesi için sadece Route:: şeklinde yazılması gerekiyor.
IlluminateSupportFacadesRoute:: //Yanlış Route:: //Doğru
Bu nedenden dolayı “Rote::” dan sonra yazılacak fonksiyonlar ve onların parametreleri de doğru bir şekilde gösterilemiyor.
Bu sıkıntıyı çözmek için Laravel fonksiyonlarını ve sınıflarını IDE mize doğru bir şekilde bildirecek bir uygulama geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam ediyor. Bu uygulamaya https://github.com/barryvdh/laravel-ide-helper adresinden ulaşabilirsiniz.
Laravel IDE Helper Kurulumu
LAravel ide helper uygulamasını kendi projenize eklemek için yapmanız gereken işlemler çok basit. İlk önce projemizin Laravel sürümünün güncel olmasını sağlamak için projemizin ana dizinde şu komutu çalıştırıyoruz:
composer update
Bu komutu çalıştırdıktan sonra ide helper uygulamamızı composer.json dosyamıza eklemek için :
composer require barryvdh/laravel-ide-helper:1.*
komutunu çalıştırıyoruz.Composer in güncelleme işlemi bittikten sonra Projemizdeki app/config/app.php dosyasını açıp Service Providers(Servis Sağlayıcılar) dizisine
'Barryvdh\LaravelIdeHelper\IdeHelperServiceProvider',
satırını ekliyoruz. Bu işlemleri yaptıktan sonra artık ide-helper dosyamızı oluşturabiliriz. Bunun için projemizin ana dizininde
php artisan ide-helper:generate
Artık kullandığınız ide Laravel projelerinizde de size doğru bir şekilde kolaylık sağlayabilecek.
‘BarryvdhLaravelIdeHelperIdeHelperServiceProvider’, kısımı
‘Barryvdh\LaravelIdeHelper\IdeHelperServiceProvide’, şeklinde olmalıdır bilginize
Gerekli güncellemeyi yaptım uyardığınız için teşekkürler
I suggest to try Codelobster for Laravel: http://www.codelobster.com/laravel.html